Bucurestenii din cartierul Aviatiei, fara apa calda de 3 luni

radet-faliment

Cartierul Aviației pare să fie cel mai lovit din cauza lucrărilor RADET. Sunt 10.000 de oameni care nu au nici apă caldă și nici căldură, precizează digi24.ro

 

Pe site-ul RADET, instituția nu mai anunță la rubricile aferente unde sunt avariile și funcționarea sub parametri, în loc apare anunțul următor: „RADET Bucureşti vă anunţă că astăzi 31.10.2019, nu sunt avarii la reţeaua de distribuţie a energiei termice”.

Fără apă caldă în Aviației de trei luni de zile, livrarea se face periodic, o zi da, trei nu, nu se anunță orele de furnizare și nici zilele. În ceea ce privește căldura, începând de alaltăieri seară a început să se livreze agent termic. Ieri dimineață erau călduțe, dar de aseară s-a sistat și apa caldă și căldura din cauza unei avarii. 10.000 de oameni tremură de frig sau încălzesc apa la ibric și fierbator”, a spus Eugen Berceanu, administrator de blocuri în București.

Despre această situație, administratorul special al RADET a spus că zona Aviației este alimentată din CET Sud, aflat la aproape 8 kilometri.

În condiții normale și acum mulți ani de zile, cartierul Aviației era alimentat de la CET Pipera, care a dispărut prin grija autorităţilor locale de la acea vreme. Dintr-un cartier aflat la câteva sute de metri de producere suntem nevoiți să alimentăm de la 8 kilometri”, a adăugat Alexandru Burghiu.

Caracterul deosebit, în sensul negativ, al acestui fenomen este generat și de anumite lucrări pe care le realizăm pe această magistrală, respectiv lucrarea din zona Nae Caranfil și lucrarea din zona Iancu de Hunedoara. Acestea sunt lucrări de o amploare foarte mare, înlocuim 1,2 kilometri de magistrală tocmai pentru a nu avea probleme în sezonul rece în cartierul Aviației. Fără aceste lucrări ne era imposibil să garantăm că vom putea furniza agentul termic în perioada următoare. Tocmai de aceea am luat această decizie și, începând de astă vară, am început să lucrăm. Cartierul fiind capăt de rețea, atunci când orele de consum maxim, respectiv seara după orele 20:30, există acest consum apa nu mai ajunge acolo. Înțelegem neplăcerile, dar aceste lucrări trebuiau executate acum 30 de ani de zile. Din fericire le executăm acum, din păcate le executăm tot acum”, a precizat el.

Administratorul special al RADET a adăugat că „ce le pot promite este că până la jumătatea lunii noiembrie lucrarea de la Iancu de Hunedoara va fi finalizată, astfel încât alimentarea cartierului Aviației să fie făcută din CET Grozăvești, foarte aproape, și din momentul ăla nu vom mai avea probleme”. „Astfel de lucrări nu s-au mai realizat în ultimii 10 ani în București”, a subliniat acesta.

foto – playtech.ro

Loading

Recommended For You