Seniorii din Sectorul 6 au omagiat 161 de ani de la Mica Unire

mica unire seniori

Clubul Seniorilor Sector 6 a organizat astăzi, 23 ianuarie 2020, un moment artistic prin care au sărbătorit Mica Unire a Principatelor Române. Aproximativ 80 de artiști seniori au pregătit poezii și cântece dedicate momentului istoric din 1859.

Evenimentul a debutat cu  discursuri din partea seniorilor pasionați de istorie, în care au vorbit despre însemnătatea acestei zile. Au urmat momentele artistice: recital de poezii, cu tema Unirea Principatelor, dintre care: „Oda lui Cuza Vodă”, „De ziua Unirii” și „Pe-al nostru steag”. La final, Corul Seniorilor, dirijat de Allen Alexandru, au interpretat cântece precum:”Așa-i românul!”, „Noi suntem români!” și „Hora Unirii!”.

Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918), a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea și reprezintă unificarea vechilor state Moldova și Țara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

Actul istoric de la 24 ianuarie 1859 a reprezentat primul pas spre calea înfăptuirii statului național român unitar.

Evenimentul de astăzi este unul de tradiție în comunitatea Sectorului 6, reunind an de an persoanele de vârsta a III-a, iubitoare de cultură, într-un cadru nonformal, care stimulează integrarea socială și schimbul de idei.

Aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Cluburile Seniorilor au menirea de a stimula coeziunea în rândul comunității prin integrarea socială a persoanelor vârstnice.

În Sectorul 6 funcționează șase cluburi ale seniorilor. Pentru a facilita accesul persoanelor vârstnice, acestea sunt răspândite pe suprafața sectorului în cele trei cartiere, după cum urmează:

Cartierul Militari:

„Marin Preda”– Bulevardul Uverturii nr. 89

 „Liviu Rebreanu” – strada Murguța nr. 2

Cartierul Drumul Taberei:

„Ioan Slavici” – Prelungirea Ghencea nr. 28, bl. C5, parter

„Mihail Sadoveanu” – Bulevardul Timişoara nr. 73, bloc C12, parter

„Ion Luca Caragiale” –  strada Sg. Lăţea Gheorghe nr. 8, bloc C 52 parter

Cartierul Crângași-Giulești:

„Mihai Eminescu” – situat în Calea Plevnei nr. 234.

Loading

Recommended For You