Bucharest RUNNING CLUB nu se mai desfășoară în acest weekend

maraton bucuresti

Bucharest RUNNING CLUB anunță că, la solicitarea autorităților, cursa de maraton a alergătorilor profesioniști din cadrul Raiffeisen Bank Bucharest Marathon nu se va mai putea desfășura în acest weekend, având în vedere evoluția situației actuale, în care numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 din București a atins nivelul de 2,28 la mia de locuitori.

Această decizie nu va afecta alergătorii înscriși la cursele virtuale, care vor participa individual, în condițiile anunțate inițial, în perioada 11-18 octombrie, pe traseul și în intervalul orar pe care îl aleg.

„În contextul în care numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în București a atins cote alarmante, de 2,28 la mia de locuitori, vă informăm, cu regret, că Maratonul București trebuie să fie anulat. Experții în sănătate publică au alertat membrii Comitetului Național pentru Situații de Urgență în privința riscului real la care se expun atleții care vin la București pentru a participa la Maraton, dar și asupra riscului pe care un eveniment de o asemenea amploare îl ridică, inevitabil, la adresa sănătății publicului. Regretăm în mod deosebit că această decizie trebuie luată, mai ales cu atât de puțin timp înainte de data anunțată pentru desfășurare. Totuși, considerăm că este o decizie imperios necesară, atunci când este în joc sănătatea sportivilor invitați și a concetățenilor noștri.”, se arată în scrisoarea primită vineri seară din partea Ministerului Tineretului și Sportului.

În 11 octombrie, urmau să ia startul din Piața Constituției 250 de alergători profesioniști, în încercarea de a se califica pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Alergătorii înregistrați la competițiile virtuale, însă, vor participa în condițiile anunțate inițial, urmând să alerge la cursele pentru care s-au înscris, în perioada 11-18 octombrie, pe traseul și în intervalul orar pe care îl doresc.

“Noi, echipa Bucharest RUNNING CLUB, împreună cu partenerii evenimentului, am făcut tot ceea ce a fost posibil, pentru ca evenimentul fizic să se desfășoare în condiții de deplină de siguranță pentru alergătorii profesioniști. Sperăm ca acele calități, specifice alergătorului de maraton – determinarea, anduranța, planificarea – să îi ajute pe cei care se pregătiseră să concureze în 11 octombrie, să depășească acest moment. Este un moment dificil, cu atât mai mult cu cât alergătorii se află chiar acum în București, unii dintre ei veniți de pe alte continente”, a declarat Valeria van Groningen, Președinte, Bucharest RUNNING CLUB.

Loading

Recommended For You