Au ramas fara bani! Guvernul incepe taierile de posturi in aparatul de stat si eliminarea unor sporuri

Viorica Dancila sedinta guvern

Guvernul pregătește diminuarea numărului de posturi din aparatul de stat, prin reducerea cu 50% din numărul de secretari de stat și înjumătățirea cabinetelor secretarilor de stat care rămân în sistem, au declarat surse oficiale, potrivit Mediafax

Reducerea cu 50% nu va afecta instituțiile cu un singur secretar de stat, urmând ca instuțiile statului cu multe posturi de secretar de stat să piardă mai mult de jumătate din numărul de secretari de stat.

Guvernul are în vedere și reglementarea numărului de posturi de conducere în aparatul central al statului. În prezent, numărul de posturi de conducere este limitat în cazul funcționarilor publici, unde posturi de conducere pot fi 12% din numărul total de angajați.

Un alt proiect priveşte eliminarea sporului de 15% pentru condiţii grele şi vătămătoare. Autorităţile au constatat că existau instituţii unde angajaţii primeau acest spor pentru că aerul din Bucureşti este poluat. Măsura nu va afecta medicii, profesorii, poliţiştii sau magistraţii, dat oficialii guvernamentali spun că pentru aceşti sporul va fi o sumă fixă şi nu actualul procent de 15%. Măsura va fi discutată cu reprezentaţii angajaţilor în următyoarea perioadă.

Loading

Recommended For You