3.000 de saci cu material antiderapant, pregătiţi pentru asociaţiile de proprietari din sectorul 6

material antiderapant

În contextul în care meteorologii anunță temperaturi negative în noaptea de 6/7 februarie 2020, Primăria Sectorului 6 vine în sprijinul asociaţiilor de proprietari şi continuă distribuirea sacilor cu material antiderapant.

În acest moment, autoritatea locală are pregătit un stoc de 3.000 de saci cu material antiderapant – necesar pentru înlăturarea zăpezii de pe trotuarele din jurul blocurilor de locuinţe şi de pe aleile de acces în imobile – care vor fi distribuiți GRATUIT„, anunță Primăria Sectorului 6.

Unii dintre reprezentanții asociațiilor de proprietari din sector au ridicat materialul antiderapant încă din luna noiembrie 2019.

Preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari, care doresc să intre în posesia sacilor cu material antiderapant, au la dispoziţie trei puncte de distribuţie în cartierele Drumul Taberei, Crângaşi-Giuleşti şi Militari, după cum urmează:

  • Valea Boteni nr. 2 – Serviciul Dotări din cadrul ADPDU Sector 6
  • Constructorilor nr. 23
  • Fabricii nr. 22.

Asociaţiile de proprietari pot obţine câte un sac de material antiderapant pentru fiecare scară de bloc.

Potrivit HCGMB nr. 120/2010, cetăţenii au obligaţia de a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe trotuare, rigole şi alte suprafeţe din jurul blocurilor de locuinţe. Zăpada trebuie depozitată astfel încât să nu încurce circulaţia auto şi nici pe cea pietonală. Aceleaşi reguli trebuie să respecte şi agenţii economici care desfăşoară activităţi comerciale, pe raza punctelor de lucru pe care le administrează.

Noaptea trecută, 5/6 februarie 2020, când în Capitală a nins abundent, primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu a coordonat din teren acţiunea de deszăpezire derulată de Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 și S.C. Urban S.A., în vederea asigurării fluenţei traficului rutier şi pietonal.

În intervalul 19:00 – 07:00, am intervenit în sector cu 76 de utilaje și 85 de lucrători. Am utilizat 600 tone de sare și 95 tone de soluție Eco-Thaw. În acest moment, avem în teren 60 de utilaje și 275 de lucrători. De asemenea, deținem un stoc de 1.600 tone de sare și 150 tone Eco-Thaw.

Noaptea trecută, am acționat pe bulevarde și străzi principale, am degajat trotuare spre școli, piețe și instituții publice.

Pe tot parcursul zilei de astăzi, voi fi pe teren, alături de colegii implicați în acțiunile de deszăpezire, pentru a mă asigura că intervenţiile sunt prompte şi eficiente. Rog cetăţenii să ne semnaleze la dispeceratul Poliției Locale Sector 6 toate situațiile de străzi blocate sau copaci căzuți”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Pentru situaţiile de urgenţă, membrii comunităţii pot apela 24 de ore din 24 dispeceratul Poliţiei Locale Sector 6 la numerele de telefon 021/413.16.20 sau 021/9546.

 

 107 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...