A avut loc primul zbor de noapte al unui elicopter SMURD: o fetiţă cu arsuri grave, adusă în Capitală

elicopter smurd

La mai puțin de o zi de la declarația ministrului de Interne, care spunea că elicopterele SMURD vor zbura 24 de ore din 24, a avut loc primul zbor de noapte, relatează stirileprotv.ro

Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I.:

Noaptea trecută, echipajul elicopterului SMURD EC-135 nr. 334 aflat în serviciul Punctului de Operare Aeromedical București, compus din locotenent-comandor Asofie Ciprian, căpitan Gheța Robert, medic Ispas Vlad și asistent medical Molodoi Marian, a fost solicitat să intervină pentru transportarea pe cale aeriană a unei paciente în vârstă de 3 ani cu arsuri pe 20% din suprafața corpului, cauzate din pricina vărsării unui lichid fierbinte.

Fetița a fost preluată de un elicopter SMURD București de pe aeroportul din Craiova și transportată la București, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” în vederea acordării îngrijirii medicale care se impune.

Pe tot parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată și asistată de o echipă medicală asigurată de UPU SMURD Floreasca.” anunță Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Această misiune a avut loc după ce luni ministrul de Interne a anunțat că elicopterele SMURD vor putea efectua, în caz de nevoie, zboruri de noapte și din Craiova, Arad, Iași și Constanța, pe lângă Târgu Mureș și București.

Și orașele Galați și Jibou urmează să fie incluse pe această lista, dar abia după ce vor fi construite locuri autorizate pentru decolare și aterizare – atât pentru zi, cât și pentru noapte.

Reprezentanții Spitalului Grigore Alexandrescu au anunțat că fetița adusă la București este în stare stabilă.

„Aceasta a fost adusă cu arsuri de gradul 1 și 2 pe 25% din suprafața corpului, provocate de zeamă de varză fierbinte.

De asemenea, fetița are autism. Părinții nu au ajuns încă la ea.”

Loading

Recommended For You