Aeroportul Baneasa va fi redeschis in aceasta primavara. Vezi cum arata (FOTO)

Aeroportul Baneasa

Aeroportul Baneasa, al doilea cel mai mare aeroport din tara si al treilea cel mai vechi din lume isi va redeschide portile in aceasta primavara, dupa cum sustine ministrul Transporturilor:

In cadrul discuțiilor cu antreprenorul și managementul Companiei Aeroporturi București, ministrul Lucian Bode a reiterat faptul că, la nivelul Ministerului, toate procedurile care țin de competența sa vor fi accelerate astfel încât să nu existe niciun fel de blocaj administrativ în momentul începerii lucrărilor de execuție.

Contractul de reabilitare şi refuncţionalizare a interioarelor clădirilor A, B şi Rotondă de la Aeroportul internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu, în valoare de 55,5 milioane de lei fără TVA, a fost semnat în cursul anului 2019, cu Asocierea SC Bog’Art SRL (lider de asociere) – SC UTI Grup SA (asociat).

La Aeroportul Băneasa, deși suntem în termenul contractual, în faza de obținere a avizelor, apoi proiectare (care sper să fie mai mică decât cea din contract) ulterior execuția propriu zisă, antreprenorul a înțeles importanța acestui obiectiv și sunt sigur că va fi mobilizat, astfel încât execuția să fie realizată într-un termen cât mai scurt.

Au termen 45 de zile, conform contractului, să depună proiectul tehnic. Îi rog public să comprime acest termen, astfel încât proiectul tehnic să fie gata în februarie și să înceapă lucrările la execuție. Este un proiect la care noi ne-am angajat, este până la urmă vorba de onoarea României. În perioada 12 iunie – 12 iulie va avea loc Campionatul European de Fotbal, știm că vor veni aici patru echipe cu tot staff-ul.
Corpurile deja reabilitate împreună cu lucrările ce vor fi realizate în perioada imediat următoare vor aduce Aeroportul Băneasa la standardele actuale din domeniul aviației” a declarat ministrul Lucian Bode.

baneasa aeroport

Loading

Recommended For You