Aeroportul Henri Coandă are un nou ambulift de ultimă generaţie

ambulift
orange.ro

Aeroportul Henri Coandă are un nou ambulift de ultimă generaţie, costul fiind de 1,65 milioane lei (350.000 euro), a anunţat miercuri Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Acesta va fi dat în exploatare în zilele următoare și va ajuta pasagerii cu mobilitate redusă.

Ambuliftul permite transferul direct al pasagerilor cu mobilitate redusă de la poarta de îmbarcare până la uşa avionului.

”Astăzi, 7 august, un nou ambulift, de ultimă generaţie, a intrat în dotarea serviciului specializat al AIHCB, urmând să intre în exploatare în următoarele zile. Acest ambulift se adaugă celor trei existente şi va creşte semnificativ calitatea serviciilor şi operativitatea în deservirea pasagerilor cu mobilitate redusă care tranzitează aeroportul. Ambuliftul permite transferul direct al pasagerilor cu mobilitate redusă de la poarta de îmbarcare până la uşa avionului (şi invers), atunci când aeronava se află parcată pe o poziţie îndepărtată, pe platformele aeroportului (41% din totalul pasagerilor cu mobilitate redusă de pe AIHCB)”, scrie in comunicatul CNAB.

Persoanele cu mobilitate redusă care tranzitează aeroportul Henri Coandă beneficiază de servicii profesioniste de asistenţă, în conformitate cu Regulamentul UE 1107/2006 privind privind drepturile persoanelor cu handicap şi ale persoanelor cu mobilitate redusă pe durata călătoriei pe calea aerului. În anul 2018 au beneficiat de astfel de servicii un număr de circa 49.869 pasageri, comparativ cu 25.161 pasageri în primele şase luni din 2019.

 219 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...