Amenzi de 40.000 de lei pentru nerespectarea Legii taximetriei

politia locala bucuresti

Amenzi de aproape 40.000 de lei au fost aplicate, la sfârșitul săptămânii trecute, de către polițiștii locali din cadrul Poliției Locale a Municipiului București pentru nerespectarea Legii taximetriei, anunță Poliția Locală București.

Inspectorii Poliției Locale a Municipiului București au continuat seria de acțiuni privind verificarea legalității activității de transport public în regim de taxi şi de combatere a pirateriei în acest domeniu, în Capitală.

În decurs de numai trei ore, doar în zona Gării de Nord, poliţiştii locali ai Serviciilor Control Transporturi şi Circulaţie din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au verificat documentele de transport aferente unui număr de 81 de taxiuri, 15 conducători auto fiind depistați cu nereguli. Fiindcă nu au putut prezenta documentele obligatorii necesare pentru desfăşurarea activităţii de taximetrie, cei în culpă au fost sancţionaţi conform Legii privind transportul în regim de taxi.

Valoarea amenzilor a fost de 38.200 de lei iar ca măsuri complementare au fost reținute două autorizații taxi.

În plus, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. au sesizat autoritățile de autorizare din județul Ilfov pentru reținerea altor șase autorizații taxi iar Brigada Rutieră a fost sesizată în vederea aplicării suspendării dreptului de utilizare a unui autovehicul.

Acţiunile Poliției Locale București vor continua până la asigurarea unui cadru civilizat al activității taxi astfel încât bucureștenii să poată beneficia de servicii de calitate.

 115 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...