Amenzi și ridicarea mașinii pentru neplata parcării pe „locurile albastre” în București

parking Bucuresti

Șoferii care își lasă mașina în parcările din București amenajate de Primăria Capitalei riscă amenzi de 200 lei pe zi şi blocarea autovehiculelor, începând de luni, 15 august, dacă nu plătesc taxa de parcare. Cei care nu vor să renunțe la mașină pot face abonament pentru a parca pe „locurile albastre” din centrul Capitalei.

Regulamentul care vizează locurile de parcare trasate cu albastru pe domeniul public din Capitală a fost aprobat de Consiliul General al Capitalei în 2019. Tariful se achită doar pe durata zilei.

„Un comportament civilizat în parcările municipale vă fereşte de sancţiuni. Va rugăm să parcaţi regulamentar şi să achitaţi anticipat serviciul public de parcare. Din 15 august nerespectarea acestor reguli atrage riscul aplicării unei sancţiuni de 200 lei/zi şi imobilizarea autovehiculului până la stingerea obligaţiei de plată. Fiţi responsabili! Parcaţi legal şi evitaţi sancţionarea”, a transmis Compania Municipală Parking Bucureşti pe pagina sa de internet, potrivit Agerpres.

Potrivit aceleiaşi surse, contravaloarea locului parcat poate fi achitată şi prin aplicaţia „Parking Bucureşti”, care poate fi descărcată gratuit din AppStore sau din Google Play.

Loading

Recommended For You