ANAF-ul plănuieşte PSD-izarea instituţiei prin concursuri aranjate

anaf

Pe ultima sută de metri înaintea schimbării oficiale a Guvernului, Agenţia Funcţionarilor Publici anunţă că ANAF scoate la concurs 66 de posturi de conducere în cadrul Direcţiilor regionale, subordonate deocamdată Mirelei Călugăreanu, preşedintele ANAF, relatează adevarul.ro

În interiorul ANAF se negociază puternic în privinţa celor care îşi vor depune dosarele. Surse apropiate discuţiilor au declarat pentru „Adevărul” că se ia în calcul admiterea la concurs doar a apropiaţilor PSD, nu şi a celor care sunt îndreptăţiţi să-şi depună documentele în vederea promovării.   „Şefii din cadrul ANAF şi-au programat în detaliu momentul în care vor scoate posturile la concurs. Vor să ocupe toate funcţiile de conducere cu apropiaţi ai PSD-ului, astfel încât să poată deţine controlul şi după ce vor ieşi la Guvernare”, a declarat sursa citată.

În ceea ce priveşte concursul propriu zis, aceasta a susţinut că bibliografia şi subiectele de concurs, cel puţin pentru unele dintre cele mai importante funcţii de conducere, sunt stabilite doar după ce concurenţii favoriţi au fost consultaţi.   „Frizează penalul modul în care se realizează aceste aşa zise concursuri. Nu este stabilită clar bibliografia şi nici subiectele. Încă se negociază cu acei candidaţi favoriţi. Practic, li se cere acceptul asupra subiectelor”, au adăugat surse apropiate discuţiilor.   Pe de altă parte, acestea spun că persoanelor îndreptăţite să participe la concurs li se sugerează „pe toate căile” să renunţe. „Sunt oameni care au muncit mulţi ani, adevăraţi profesionişti care merită o promovare. Li se sugerează să stea acasă, să nu se bage”, au completat sursele.

Citeste mai mult: adev.ro/pzw2am

Loading

Recommended For You