Bărbat reținut în Capitală, pentru șantaj și camătă

catuse

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 3 de mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj.

 

Din datele şi probele administrate în cauză de poliţişti ai Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat de 57 de ani este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj, prejudiciul total creat fiind de 500.000 de euro.

 

Astfel, poliţiştii au documentat activitatea infracţională a  acestuia, iar în cursul zilei de ieri, bărbatul a fost prins în flagrant,  imediat după ce a încasat suma de 800 euro, cu titlu de dobândă, de la una dintre persoanele vătămate. În urma controlului corporal efectuat asupra bărbatului şi asupra autoturismului  acestuia, au fost găsite mai multe sume în euro şi lei, maşina  fiind  ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, au fost puse în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate înscrisuri şi mai multe bunuri cu caracter probator, precum şi bani – peste 13.000 de  euro, 1.700 de  dolari, lire şi lei, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

Cercetările sunt continuate sub  aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă şi şantaj, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

 

Loading

Recommended For You