Brigada Rutieră București – Acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră

politie ordine

Noaptea trecută, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principalele artere ale municipiului București pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul tuturor participanților la trafic și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 56.000 de lei și au fost reținute 28 de permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric.

De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

În cadrul activității de control, polițiștii rutieri au întocmit 2 dosare de cercetare penală, ambele pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Exemple:

1. Un bărbat  în vârsta de 34 de ani a condus un autoturism pe sos.Bucuresti-Ploiești și nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de polițiști, astfel că s-a procedat la urmărirea acestuia, fiind oprit în cele din urmă în zona bd.Aerogării. Persoana în cauză a fost testată cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest context, conducătorul autoturismului a fost condus la sediul INML pentru recoltarea probelor biologice. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

2. Un bărbat in vârsta de 40 de ani a condus un autoturism pe bd. Ion Mihalache sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul Alcooltest, valoarea indicată fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

In acest context, conducătorul autoturismului a fost condus la sediul INML pentru recoltarea probelor biologice. In cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

3. Un barbat de 23 de ani a condus un autoturism pe Calea Crangași sub influența băuturilor alcoolice. Cel in cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0.33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în cuantum de 1305 lei iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Brigada Rutieră organizează astfel de activități permanent, pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală.

 140 total views,  1 views today

Recommended For You

1 Comment

Comments are closed.

loading...