Brigada Rutieră București face recomandări pentru începutul celui de-al doilea semestru, al anului școlar 2019-2020

politie si copii

Astăzi, 13 ianuarie, începe al doilea semestru, potrivit structurii anului școlar 2019-2020.

Odată cu reluarea cursurilor, se vor înregistra valori ridicate de trafic pe principalele artere de circulație și pe sectoarele de drum care fac legătura cu municipiul București. În acest context, polițiștii Brigăzii Rutiere vor acționa cu efective sporite în zonele în care pot apărea blocaje, precum și în zonele adiacente unităților de învățământ. Totodată, vor fi constituite dispozitive flexibile de poliție rutieră care vor acționa pentru fluidizarea traficului.

Pentru evitarea neplăcerilor produse de aglomeraţie, mai ales în ziua reluării ciclului de învățământ din acest an, solicităm conducătorilor de autovehicule:

  • să circule cu prudență, în special în zona unităților de învățământ;
  • să păstreze „centrul liber” al intersecţiei;
  • să nu oprească ori să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;
  • să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
  • să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță;
  • să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri;
  • să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere;
  • să își păstreze calmul și să nu claxoneze abuziv.

De asemenea,  recomandăm părinților care îi însoțesc pe cei mici în prima zi a semestrului al doilea să folosească autoturismul personal doar dacă este absolut necesar. Dacă distanța dintre domiciliu și unitatea de învățământ este mai mică, le recomandăm să nu folosească autoturismul întrucât pot interveni ambuteiaje sau chiar blocări ale traficului, creând un disconfort vizibil atât pentru ei cât și celorlalți participanți la trafic.

Folosirea mijloacelor de transport în comun este de asemenea o opțiune pentru părinți, întrucât reduce numărul de vehicule din trafic de pe anumite artere rutiere intens circulate, creându-se astfel premisele unui trafic fluent, fără a perturba traficul rutier.

Pietonilor le recomandăm să circule pe trotuare, să traverseze strada doar prin locuri marcate și semnalizate corespunzător sau la culoarea verde a semaforului electric, numai după ce s-au asigurat temeinic și sunt siguri că intenția lor de traversare a fost observată si înțeleasă de către conducătorii auto.

În același context, pietonii trebuie să țină cont de o regulă importantă pentru siguranța lor în momentul în care traversează o arteră rutieră, referitoare la folosirea telefonului mobil în acel moment. Folosirea telefonului mobil este un factor care influențează capacitatea de atenție și reacție a pietonului în momentul deplasării în trafic, fie că vorbește la telefon, ascultă muzică, scrie mesaje sau se joacă pe acesta.

Toate aceste recomandări au scopul de a preveni apariția unor probleme privind circulația rutieră în zona unităților de învățământ, respectiv prevenirea accidentelor rutiere, apariția blocajelor sau ambuteiajelor în trafic și, nu în ultimul rând, crearea unor stări de nervozitate în rândul participanților la trafic.

Brigada Rutieră a Capitalei urează tuturor elevilor succes la învățătură și rezultate deosebite. De asemenea, vă asigurăm că vom continua și în acest an activitățile care să contribuie la reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic, întrucât siguranța dumneavoastră constituie prioritatea noastră.

Loading

Recommended For You