Bucureştiul rămâne în continuare singura capitală europeană fără patinoar pentru competiţii

patinoar

Bucureștiul se pregătește să intre în noul an tot cu eticheta de singura capitală europeană fără patinoar pentru competiții. Modernizarea arenei „Mihail Flamoropol” pentru care Primăria cheltuie 23 de milioane de euro este blocată de șase luni, anunță Digi24

Complexul trebuia să fie gata zilele acestea. La șapte ani de când patinatorii și hocheiștii alunecau ultima oară pe gheața fostului patinoar, municipalitatea habar nu are însă când va fi inagurat cel nou.

Lucrările de refacere ale patinoarului din Capitală au început în 2017, iar constructorul trebuia să predea arena la sfârșitul acestui an. Constructorul nu mai există însă. Primăria a rupt contractul în vară din cauza întârzierilor și nu s-a mai întâmplat nimic.

Jumătate de an mai târziu, lacătul este pus în continuare pe acest proiect. Până acum, a fost turnată fundația și au fost înălțați pilonii de susținere pentru acoperișul pietonal.

Primăria se lăuda însă cu un complex care include patinoar ultramodern, centru sportiv și de agrement pentru bucureșteni, cu sală de baschet, bazin de înot și săli de fitness. Acoperișul ar urma să fie pietonal și completat cu o parcare de 100 de locuri.
Din 2012, când singurul patinoar public de dimensiuni olimpice din Bucuresti a fost închis, patinatorii de performanță din oraș s-au antrenat mulți ani într-un mall din Capitală, iar echipele locale de hochei au fost nevoite să bată sute de kilometri pentru a se antrena și juca, în Harghita sau Brașov.
Citește mai departe aici

Loading

Recommended For You