Bugetarii vor avea parte de două minivacanțe în perioada sărbătorilor de iarnă

violeta alexandru sedinta
libris.ro

Bugetarii vor avea o primă minivacanţă de miercuri, 25 decembrie până duminică, 29 decembrie. O a doua perioadă de minivacanţă va incepe miercuri, 1 ianuarie şi se va încheia duminică, 5 ianuarie, anunță stirimondene.fanatik.ro

Zilele libere de 27 decembrie şi 3 ianuarie se vor recupera în 2020! Acesta este anunțul făcut de Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii. Conform unui proiect de HG, cele două zile  sunt declarate zile libere, pentru angajaţii din instituţiile şi autorităţile publice, acestea urmând a fi recuperate până la 31 ianuarie 2020.

„Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 se stabilesc ca zile libere.

Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instituţiile publice şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 ianuarie 2020, potrivit planificărilor stabilite”, se arată în proiectul de Hotărâre.

Prevederile nu se aplică însă în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

De asemenea, prevederile „nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 şi nici participanţilor în aceste procese”.

Citește mai departe aici

 

Loading

Recommended For You

loading...