Campanie de informare: „Nu Mă Uita în Gara de Nord!”

nu ma uita in gara de nord

Gara de Nord este una dintre principalele porți de intrare în România, locul unde zilnic trec circa 50.000 de cetățeni, de toate vârstele, mulți dintre ei însoțiți de copii. 

Campania de informare și conștientizare „Nu Mă Uita în Gara de Nord”  se va derula în perioada 15 noiembrie 2019 – 15 ianuarie 2020; are ca scop creșterea sentimentului de siguranță a călătorilor care tranzitează Gara de Nord. Această campanie se desfășoară și în perioada sărbătorilor de iarnă când fluxul călătorilor prin Gara de Nord crește foarte mult, precizează cei de la dcnews.ro

Prin această campanie organizatorii își propun ca obiective:

a) Creșterea gradului de conștientizare a călătorilor cu privire la riscuri
b) Creșterea gradului de informare a călătorilor cu privire la drepturile și obligațiile lor
c) Creșterea gradului de încredere a cetățenilor în Poliție

Campania s-a lansat public la data de 15 noiembrie 2019, la ora 11,00, în Gara de Nord, denumită generic „NU MĂ UITA ÎN GARA DE NORD!”, unde a fost amplasat un ecran de 9mp pe care vor rula spoturile. În zona „Informații”, acolo unde va fi amplasat ecranul, unul din spoturi s-a jucat live, implicând în scenariu și călătorii prezenți. La eveniment a fost invitată și mass-media, discuțiile cu aceasta focusându-se pe partea preventivă, dar și pe un feedback privind activitatea zilnică a polițiștilor în Gara de Nord. Sonorizarea evenimentului a fost asigurată de Centrul Cultural al MAI.

Prin derularea acestei campaniei, se dorește informarea cu privire la pașii pe care cetățenii trebuie să-i facă atunci când se confruntă cu un eveniment nedorit – pierderea sau furtul bagajelor etc.- și s-au realizat și se vor mai realiza mici filmulețe din activitatea polițiștilor, precum și testimoniale ale unor călători care și-au recuperat bagajele, materiale ce vor fi postate pe pagina FB/”Împreună respectăm ordinea publică” a DGPMB care funcționează de peste un an, având circa 15.000 de urmăritori și un impact săptămânal de 45.000 de persoane. Această pagină are ca scop declarat readucerea respectului și a comunicării pozitive între polițiști și cetățeni.

Loading

Recommended For You