Cătălin Predoiu: „Banii furați prin corupție sau crimă organizată și ascunși de infractori în companii off-shore sunt ai cetățenilor și trebuie recuperați”

predoiu
libris.ro

Ministrul justiţiei Cătălin Predoiu a declarat, în cadrul unui eveniment, că banii furați prin fapte de corupție sau crimă organizată și ascunși de infractori în companii off-shore sunt ai cetățenilor și trebuie recuperați.

Ministerul Justiției, prin intermediul Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, a organizat la Bucureşti, în perioada 5-7 noiembrie 2019, Întâlnirea Generală Anuală a Rețelei. Evenimentul a reunit aproximativ 140 de practicieni în domeniul recuperării creanţelor provenite din infracțiuni, din peste 60 de jurisdicţii, inclusiv reprezentanţi ai EUROPOL- care asigură Secretariatul permanent al CARIN, precum și EUROJUST .

La întâlnire au fost prezenţi şi reprezentanţi ai reţelelor regionale, respectiv din cadrul ARINSA (Reţeaua de Recuperare a Creanţelor din Africa de Sud), ARIN-AP (Reţeaua de Recuperare a Creanţelor din Asia Pacific), ARIN-WCA (Reţeaua de Recuperare a Creanţelor din Vestul şi Centrul Asiei) şi ARIN-CARIB (Reţeaua de Recuperare a Creanţelor din Caraibe), precum și din cadrul Consiliului de Cooperare a Statelor Arabe din Golf.

În alocuțiunea susținută la deschiderea evenimentului, domnul Cătălin PREDOIU, ministrul justiției, a transmis participanților mesajul privind angajamentul Guvernului României de a lupta împotriva corupției și criminalității, subliniind accentul pe care Programul de Guvernare îl pune pe eficiența întregului proces de recuperare a creanţelor provenite din infracţiuni.

Banii furați prin corupție sau crimă organizată și ascunși de infractori în companii off-shore sunt ai cetățenilor și trebuie recuperați. Asta ne propunem”, a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Loading

Recommended For You

loading...