Centru de zi pentru persoanele cu Alzheimer la Complexul Multifuncțional Caraiman, in Sectorul 1

dav

Primăria Sectorului 1 a deschis, astăzi, un centru de zi pentru persoanele bolnave de Alzheimer, în incinta Centrului Multifuncțional Caraiman.
Bolnavii sunt preluați dimineața cu un microbuz special dotat și aduși la centru. Aici li se face evaluarea stării de sănătate și a evoluției bolii, beneficiază de terapii specifice afecțiunii de care suferă, mănâncă de prânz, apoi pot socializa cu alți pacienți dar și cu personal calificat în acordarea de asistență psihologică.

După ce iau o gustare, pacienții cu Alzheimer sunt readuși în familiile lor, după orele 18.
De toate aceste servicii pot beneficia gratuit persoanele suferinde de Alzheimer și familiile acestora, cu condiția de a locui în Sectorul 1.

Edilul Daniel Tudorache spune că acest centru de zi pentru persoanele bolnave de Alzheimer este foarte util atât pentru pacienții respectivi, care pot beneficia de îngrijiri de specialitate, cât și pentru familiile din care acești pacienți provin.
„Este foarte greu pentru o talie de oameni activi care are un părinte sau un bunic suferind de Alzheimer să îi ofere îngrijirea necesară. De multe ori, pacienții nu pot fi lăsați singuri nici un moment. Copiii, nepoții trebuie să meargă la serviciu, la școală și, de multe ori, nu are cine să aibă grijă de bunicul bolnav de Alzheimer. Acest centru le oferă familiilor respective posibilitatea de a rămâne active, productive, știind că părintele sau bunicul bolnav este bine îngrijit și beneficiază de toată atenția unui personal calificat”, a explicat Tudorache pentru București FM.

Edilul din Banu Manta i-a invitat pe toți cetățenii Sectorului 1 să vină la Centrul Multifuncțional Caraiman pentru a beneficia de servicii medicale gratuite, de la analize medicale, până la specialități precum cardiologie, urologie, stomatologie, ginecologie, fizioterapie și recuperare. De curând, a fost achiziționat și pus în funcțiune și un aparat ultramodern de mamografie.
Toate aceste servicii sunt gratuite pentru că, deși Sectorul 1 este una dintre cele mai prospere comunități locale din România, există și mulți oameni in familii cu venituri mici, care nu își pot permite să meargă pentru analize sau consultații de specialitate la spitale și policlinici private, a explicat Daniel Tudorache.

Loading

Recommended For You