Ciolacu se plânge partenerilor externi că Orban vrea să forţeze alegerile în două tururi

marcel ciolacu

PSD vrea să trimită scrisori către partenerii externi ai României în care să vorbească despre intenţia Guvernului Orban şi a forţelor politice care îl susţin pentru a schimba sistemul electoral, relatează epochtimes-romania.ro

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă după primul Comitetul Executiv Naţional al partidului din 2020, că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură dacă Guvernul Orban îşi va angaja răspunderea pe alegerile primarilor în două tururi.

La fel cum am anunţat la intrare în discuţiile cu colegii mei, astăzi am hotărât ca PSD să convoace o sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale în ultima săptămână din luna ianuarie şi credem cu certitudine că, din acest moment, nu mai există un motiv din partea Guvernului PNL să nu pună în aplicare legea promovată de PSD şi promulgată astăzi de preşedintele României de dublare a alocaţiilor copiilor. Am mai luat o decizie pe care o să o explice domnul Victor Negrescu în detaliu, să trimitem o scrisoare din partea PSD atât la preşedinta Comisiei Europene cât şi la Grupul Social Democrat, cât şi la preşedintele Parlamentului European şi la toţi europarlamentarii. Acest abuz de a schimba legile electorale în pofida unei decizii a Curţii Constituţionale şi a unei recomandări a Comisiei de la Veneţia. Nu ai dreptul, într-un stat democratic şi european, sub nicio formă să modifici legile electorale cu 2-3 luni înainte de momentul electoral. Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României aşa ceva şi sperăm să nu se întâmple nici de această dată„, a declarat Ciolacu.

Citește mai departe aici

 133 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...