Ciprian Ciucu, Președinte PNL Sector 6: Termoficarea nu a fost niciodată o prioritate pentru echipa Firea. Festivalurile, târgurile, altele…

ciprian ciucu

Ciprian Ciucu, Președintele PNL Sector 6, aduce lămuriri în legătură cu problemele legate de furnizarea agentului termic în București.

Acesta a scris pe pagina sa de Facebook:

„Hai să o lămurim și cu RADET și să înțelegem cu toții adevărul, despre ce este vorba

Se întâmplă chiar acum, iarna acesta, ceea ce vă spun de trei ani încoace că se întâmplă: rețeaua de termoficare este aproape de colaps. Cifre:
– Se pierd zilnic 2000 de tone de agent termic (apă caldă) pe oră, efectiv rețeaua este ciur și se duc în pământ;
– Acum Elcen furnizează către RADET agent termic la 800 gigacalorii, pentru că nu este iarna în putere;
– Iarna, la minus 4-5 grade, Elcen a trebui să furnizeze cca. 1200 de gigacalorii (ca iernile trecute), dar
– Pentru că rețeaua e ciur, trebuie crescută presiunea pe rețea, iarna asta va trebui să livreze undeva la 1500 de gicacalorii.

IMPLICAȚII:
Pierderile vor fi și mai mari. Cu cât crește presiunea, cu atât mai multă apă caldă se pierde. Cele 2000 t/h vor părea un mizilic;

E posibil să apară avarii majore, cu adevărat majore, pentru că la o presiune crescută, rețeaua, așa cum e acum, nu va face față.

CE FACE ACUM PRIMĂRIA

• Mușamalizează, ascunde adevărul. Pur și simplu neglijează avariile și nu mai intervine. Nu mai comunică că sunt avarii, nu mai programează intervenții.

• Nu mai comunică pierderile. Până în urmă cu 2 luni publicau pe site ce pierderi au. Acum, gata, au renunțat la transparență.

CE TREBUIE SĂ FACĂ PRIMĂRIA

• Trebuie sa renunte la minciună! Să nu mai spună că totul este OK, trebuie să recunoască!

• Trebuie să facă alocări financiare și programeze intervenții masive încă din aprilie 2020. Altfel, iarna viitoare Bucurestiul va fi înghițit de frig!

Personalul RADET, personalul Elcen cu toții sunt efectiv disperați și îngroziți de proporțiile dezastrului care se prefigurează în timp ce primăria ascunde adevărul!

Termoficarea nu a fost niciodată o prioritate pentru echipa Firea. Festivalurile, târgurile, altele…

Aceste precizări au fost făcute în contextul în care Gabriela Firea afirma seara trecută că: ” RADET nu a avut avarii, doar ELCEN”

Loading

Recommended For You