Ciprian Ciucu vrea sa amenajeze in zona Lacului Morii un parc, iar pe lac activitati si sporturi nautice

ciprian ciucu lacul morii

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunta lansarea concursului international de soluții pentru amenajarea zonei Lacului Morii!

Invit joi, de la ora 12.00, toți arhitecții, urbaniștii, peisagiștii să vina la Primăria Sectorului 6 să afle de la sursă informațiile aferente concursului internațional de soluții pe care îl organizăm împreună cu Ordinul Arhitecților din România pentru zona Lacului Morii.

În concursul de soluții (acesta este o procedură de achiziții publice) vor intra pentru proiectare Parcul Crângaşi (modificări minimale, mai ales în zona parcării), zona adiacentă digului, insula, digul până la Chiajna și zona adiacentă acestuia și zona sudică a digului„, anunta acesta pe pagina sa de facebook.
Concursul va lua în calcul și activitățile/sporturile nautice ce pot fi organizate, iar in acest sens, Ciprian Ciucu a discutat cu doamna Elisabeta Lipa, Președinta Federației Române de Canotaj pentru a obține acordul Apelor Romane pentru a organiza pe Lacul Morii o pista de 4 km, acesta fiind singurul lac din regiune care ar permite amenajarea unei astfel e piste.
Ciucu a mai anuntat ca a identificat și inventariat terenurile adiacente si a semnat un protocol pe 10 ani cu Apele Române pentru a putea amenaja digul, insula si pentru a putea folosi pentru diferite sporturi nautice luciul ape. In plus a contractat și finalizat studiile necesare temei de concurs: arheologic, dendrologic, de faună.
De ce concurs de soluții pentru proiectare? Pentru că acesta este cea mai bună decizie. Un juriu complet independent decide care este cea mai bună soluție, aducând multă valoare adăugată. Era simplu să contractăm o firmă de proiectare, dar un astfel de demers, competitiv, organizat pe bune, ne va permite să selectăm cea mai bună soluție! Știu, durează, dar avem ca exemplu experiența Clujului care a schimbat la față în bine mai multe zone, beneficiind de urbanism de calitate!„, a mai scris edilul Sectorului 6.
Arhitectii interesati de proiect sunt invitati joi, 18 august 2022, la ora 12:00 la sediul Primariei Sector 6

Loading

Recommended For You