Cluj-Napoca a primit 5 oferte pentru constructia metroului si trenului metropolitan

metrou cluj napoca

Primăria Cluj-Napoca a primit cinci oferte la licitaţia pentru studiile necesare realizării metroului şi trenului metropolitan, termenul limită stabilit pentru depunerea ofertelor pentru această licitație  fiind marți, 30 iulie 2019, ora 15:00, anunta primaria Cluj-Napoca intr-un comunicat.

Este un proiect foarte important pentru viitorul Clujului pentru că mobilitatea și componenta economică merg mână în mână. Pe de o parte, dacă nu ai mobilitate asigurată blochezi dezvoltarea economică, după cum dezvoltarea economică are nevoie de mobilitate alternativă la transportul tradițional. Trenul metropolitan e un instrument foarte răspândit în Uniunea Europeană și în marile orașe europene, încât nu trebuie decât să replicăm un model de bună practică, după cum orașe care trec de dimensiunea de 400.000 de locuitori, au deja metrou pentru a putea îmbunătăți calitatea vieții și a asigura alternativă de transport la mașină și pentru a promova tot ce înseamnă mobilitate nepoluantă. Metroul reprezintă una dintre soluții, alături de celelalte pe care le avem în municipiul nostru. Decizia noastră e fermă și categorică de a ne axa pe tot ce înseamnă transport verde, pe tot ce înseamnă mobilitatea alternativă la mașină, pe tot ce înseamnă calitatea vieții pe încurajarea tehnologiilor nepoluante”, a precizat primarul Emil Boc.

Termenul estimat pentru evaluarea ofertelor depuse este de 3 luni, firma câștigătoare urmând să fie anunțată la începutul lunii noiembrie 2019. De asemenea, termenul prevăzut pentru realizarea studiilor este de 27 de luni din momentul anunțării firmei câștigătoare.

În acest termen au fost depuse 5 oferte, după cum urmează:

1. Asocierea SWS Engineering Spa (Italia) – SYSTRA (Franța) – METRANS Engineering SRL (România)
2. Asocierea Explan SRL (România) – DR. SAUER and PARTENERS (UK)
3. Asocierea METROUL SA (România) – PADECO CO., LTD ( Japonia)
4. Asocierea EUROCERAD INTERNATIONAL SRL (România) – 3TI PROGETTI ITALIA- INGEGNERIA INTEGRATA S.p.A.(Italia)
5. EGIS RAIL SA (Franța)

 260 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...