Consiliul Suprem de Apărare a Țării a avizat favorabil bugetul pentru anul 2020 pentru instituțiile din domeniul apărării și oridinii publice.

sedinta csat

Au fost avizate pozitiv și bugetele serviciilor secrete. Conform proiectului de buget, Apărarea va avea și în 2020 o alocare de 2% din PIB, anunță Digi24

Subiectul analizat în cadrul ședinței a fost proiectul cu propunerile de buget pentru anul 2020 ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ale Serviciului de Protecție și Pază, document care a fost avizat favorabil de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Astfel, Ministerului Apărării Naționale i s-a menținut alocarea și în anul 2020 a 2% din PIB, procent convenit prin Acordul politic național privind creșterea finanțării pentru Apărare. Fondurile avizate vor permite finanțarea derulării programelor de înzestrare a Armatei României.

Sumele avizate pentru celelalte instituții din domeniul apărării țării și securității naționale vor asigura îndeplinirea misiunilor și obiectivelor stabilite și asumate de către acestea.”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Ministerul Apărării va avea cu 3,2 miliarde de lei mai mult față de anul 2019. Bugetul SIE scade cu 10 milioane de lei, în timp ce bugetul SRI crește cu 200 de milioane de lei, cel al STS cu 35 de milioane, iar bugetul SPP cu 46 de milioane.

Loading

Recommended For You