Controale ale Poliției Capitalei pe șantierele din București

controale politie

Joi, 16 ianuarie 2020, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat verificări în mai multe şantiere din Capitală, pe linia verificării respectării legislaţiei în vigoare în domeniul construcţiilor.

La data menţionată, poliţişti din cadrul Secţiei 2, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Secțiilor 1, 3, 4 şi 5  Poliție, au desfăşurat o acţiune privind respectarea legislaţiei în domeniul construcţiilor, printre obiectivele activităţii fiind verificarea legalităţii funcţionării mai multor şantiere, unde se realizează lucrări de construcție, a societăților constructoare / subcontractante, verificarea modului de respectare a prevederilor legale a societăților de pază și implicit agenții de securitate, stabilirea modului în care este asigurată paza șantierului precum și a modului în care se desfășoară aceasta, identificarea și verificarea persoanelor care desfășoară activități în șantiere.

Astfel, au fost verificate 36 de societăţi comerciale, au fost legitimate peste 200 de persoane şi au fost identificate 12 persoane care, din primele verificări, nu îndeplineau condițiile legale de a munci sau care au precizat că nu au încheiat un contract de muncă.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 71.000 de lei.

Persoane abilitate din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă au sistat activitatea a două șantiere verificate, întrucât au fost constatate deficiențe pe linia asigurării sănătății și protecției muncitorilor găsiți în șantiere. Totodată, aceştia vor continua verificările cu privire la modul de îndeplinire a prevederilor legale de către societățile care desfășoară activități în șantiere, urmând să comunice subunității de poliție rezultatul acestora precum și măsurile legale aplicate.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, ai Inspectoratului de Stat în Construcții şi al polițiștilor locali din cadrul Poliției Locale a Municipiului București şi ai Poliţiei Locale Sector 1.

Acțiunea se circumscrie activităţilor dispuse de Ministerul Afacerilor Interne şi Poliţia Română pentru asigurarea unui climat de liniște publică, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri.

Această prezentare necesită JavaScript.

Loading

Recommended For You