Control în cazul pacientei de la Spitalul Clinic de Urgență București

costache victor

Ministrul Sănătăţii Victor Costache a anunţat printr-un comunicat de presă că au fost demarate verificări la Spitalul Floreasca unde, o pacientă a luat foc pe masa de operaţie. Ministrul a declarat că ceea ce s-a întâmplat este revoltător şi că nu va exista niciun fel de milă faţă de cei ce au greşit, mutilând pacienta şi punându-i viaţa în pericol.

Victor Costache a mai transmis că după ce a primit informația, a trimis imediat o echipă de control de la Inspectia Sanitară, fiindcă exista pericolul mușamalizării acestui caz.

Redăm integral comunicatul Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății a luat act de situația regretabilă de la Spitalul Clinic de Urgență București, unde o pacientă a suferit arsuri grave chiar în sala de operație. Încă din cursul serii de ieri, o echipă din cadrul Inspecției Sanitare a DSP București, a demarat un control la unitatea sanitară. A fost verificat protocolul operator din data când s-a produs intervenția chirurgicală și s- au consemnat declarațiile la o parte din personalul implicat în incident. Restul personalului va fi audiat, luni, 30.12.2019, întrucât la data efectuării controlului nu a fost prezent.

Daca este cazul, vor fi mobilizați și specialiști de la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale care să verifice dacă aparatura medicală din sala de operații funcționează la parametri normal și dacă personalul medical a fost instruit și a luat cunoștință de modalitatea de funcționare a acestor echipamente.

”Este regretabil că într-un spital de anvergura celui de la Floreasca se poate întâmpla un asemenea incident. Ieri seara, când am primit informația, am și dispus trimiterea imediată a unei echipe de control, de la Inspectia Sanitară, fiindcă exista pericolul mușamalizării acestui caz. Acum, starea de sănătate a pacientei e pe primul plan și facem toate eforturile necesare pentru a o stabiliza. Nu vom avea niciun fel de milă față de cei care au greșit, mutilând această pacientă și punându-i serios viața în pericol. Surprinzătoare este atitudinea unor chirurgi implicați în acest incident, care refuză să coopereze cu echipele de control de la Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Ministerul Sănătății, în funcție de rezultatele anchetei, va sesiza Colegiul Medicilor și alte instituții competente. Nu vreau să mă antepronunț, însă este vorba de un caz revoltător, în care un pacient vine cu încredere și își pune viața în mâna medicilor și ia foc pe masa de operația” a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache

Loading

Recommended For You