Coronavirusul a ajuns din China in Europa. OMS avertizeaza “in perioada urmatoare va creste numarul infectiilor”

coronavirus europa

Organizația Mondială a Sănătății le recomandă statelor lumii să se pregătească pentru o creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus și să ia măsuri de prevenție cât mai rapid, se arată într-un comunicat al instituției, citat de TASS, citata de InfoOradea

“Ne așteptăm ca o creștere a numărului de cazuri să apară în orice țară. Astfel, toate țările trebuie să se pregătească, inclusiv prin supravegherea activă, prin detectare timpurie și prin izolare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor. Recomandăm ca statele să comunice către OMS informațiile pe care le au”, se arată în mesaj.

China extinde cordonul sanitar impus pentru a limita răspândirea noului coronavirus identificat iniţial în oraşul Wuhan. Măsura are drept urmare izolarea de restul lumii a 56 de milioane de persoane, relatează AFP, citat de Agerpres.

Cinci oraşe din provincia Hubei au fost adăugate celor 13 care erau deja vizate de această dispoziţie ce implică în special suspendarea transportului public spre şi dinspre aceste aglomerări şi închiderea bretelelor de autostradă care le deservesc.

Autoritățile din Wuhan, orașul de unde a pornit epidemia, au decis interzicerea circulației autoturismelor, începând de duminică, în încercarea de a limita răspândirea virusului.

Armata chineză a desfăşurat sâmbătă medici în centrul epidemiei de pneumonie virală, al cărei bilanţ a continuat să crească şi care afectează şi Europa, cu trei cazuri confirmate în Franţa. Dintre aceşti pacienţi, cel puţin doi au fost recent în China, potrivit autorităţilor sanitare franceze. Spitalizaţi la Paris şi Bordeaux, pacienţii se află internaţi în condiţii de izolare. Pe lângă ţările asiatice deja afectate, în special Japonia şi Thailanda, a fost raportat un al doilea caz în Statele Unite.

Bilanțul victimelor provocate de virusul pornit din Wuhan a ajuns la 56

Trei cazuri de coronavirus au fost ”confirmate” în Franţa, la pacienţi spitalizaţi la Paris şi Bordeaux, au anunţat autorităţile sanitare franceze, subliniind că este vorba despre ”primele cazuri europene”, relatează AFP.

Epidemia se răspândeşte rapid în ţara sa de origine, unde au fost consemnate până sâmbătă 1.300 de cazuri de contaminare, dintre care 41 mortale.

Majoritatea pacienţilor care au murit erau persoane de peste 65 de ani sau care aveau boli preexistente.

Loading

Recommended For You