Cum vrea ministrul Muncii să elimine umilirea pensionarilor, la ghișeele Caselor de Pensii

violeta alexandru ministrul muncii

Ministrul Muncii Violeta Alexandru anunță că vrea să elimine umilirea pensionarilor la ghișeele Caselor de Pensii.

Violeta Alexandru este revoltată de faptul că pensionarii stau aplecați la ghișeele Caselor de Pensii iar angajatul Statului stă comod pe un scaun, în spatele unei ferestre. Ministrul dorește ca angajatii Statului și pensionarii să aibă egalitate, iar pensionarii să beneficieze de condiții civilizate.

„A venit momentul să spargem zidurile inutile care despart cetățenii de serviciile de calitate pe care le merită. Încep cu o Casă de Pensii din București. Extindem în țară.

La Casele de Pensii la care am mers, din nou, astăzi mă revoltă să văd pensionarii stând cu spatele aplecat cerând informații printr-o ușiță sau fereastră dincolo de care angajatul Statului stă comod pe scaun. De ce să nu stea și angajatul și pensionarul pe câte un scaun? Aici vin oameni în vârstă, mulți în baston, oameni care așteaptă în picioare să le vină rândul.

Faptul că există un zid cu o fereastră care se deschide când consideră reprezentantul instituției denotă că între Stat și cei pe care îi deservește există un obstacol. Pe care îl vom înlătura ca cele două părți să fie egale iar comunicarea și parcurgerea actelor dintr-un dosar să se facă în cele mai transparente și umane condiții. Nu vreau nimic ieșit din comun, vreau normalitate. Vor lua loc la o masă simplă, cu toate hârtiile la vedere, cu pensionarul așezat comod pentru a pune toate întrebările pe care le are.

Obișnuite sau mai puțin obisnuite, inițiativele mele au legătură cu faptul că îmi pasă de oameni.

În curând desființăm zidurile. Pensionarii și angajații Statului se respectă între ei.”, anunță Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Această prezentare necesită JavaScript.

Loading

Recommended For You