Cupsa Ioan, PNL: In turul doi al alegerilor prezidentiale vad o lupta intre Iohannis si Dancila.

Ioan Cupsa deputat PNL

Intr-o interventie telefonica, facuta aseara in emisunea Cafeneaua Politica de la Canal 33, deputatul liberal Ioan Cupsa a facut referire la cateva aspecte legate de numirile din guvern, nominalizarea lui Dan Barna de catre USRPLUS, ca si candidat la presedintia Romaniei, dar si la atacul pe care Barna l-a facut la adresa lui Iohannis.

Deputatul USR Stelian Ion l-a atacat pe Klaus Iohannis imediat dupa depunerea jurământului de către miniștri: „Numirea lui Nicolae Moga la Interne și a Ramonei Mănescu la Externe sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis și nu poți să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul președinte.

Moderator: Avand in vedere ca presedintele a aprobat astazi cele 3 propuneri facute de PSD, pentru remanierea guvernului, cum vedeti aceasta situatie, dl deputat?

Ioan Cupsa: Nu mă surprinde deloc că în acest moment dl președinte Iohannis a ales să accepte cele 3 nominalizări pentru miniștri în guvern.

Eu cred că președintele, a ales corect să accepte aceste nominalizări și drept urmare să emită decretele de numire. România nu are nevoie de o grevă politică, în acest moment.

Moderator: Circula zvonul ca exista un blat cu PSD, cum comentati? Aseara doamna Gorghiu a declarat ca presedintelui Iohannis i-ar conveni o lupta in turul doi cu doamna Dancila.

Ioan Cupsa: Vă spun ce mi-ar conveni mie, mi-ar conveni ca în turul 2 să se întâlnească Iohannis și Dăncilă, pentru că altfel, într-o competiție deschisă, așa cum se desfășoară competițiile la noi, atât USR cât și PNL ar avea de suferit, iar viitorul guvern nu poate să fie format decât de către PNL și USR. Din acest punct de vedere, pragmatic fiind, aș prefera să nu ne canibalizăm să nu avem parte de un tur 2 în care atât USR cât și PNL, ca urmare a unei competiții dure din turul doi, să aibă de pierdut. Având în vedere că PNL este un susținător declarat al lui Iohannis, îmi doresc ca un astfel de calcul politic să fie unul realist și să se întâmple.

Moderator: Apropo de canibalizare, chiar presedintele dv, dl Orban, a semnalat zilele acestea ca prin nominalizarea la presedintie, facuta de USRPLUS, va urma aceasta lupta, iar azi au aparut deja primele atacuri dinspre USRPLUS, tocmai pe marginea acestor desemnari de ministri

Ioan Cupsa: De la momentul în care USRPLUS și-au desemnat candidatul la președinție, este evident că aruncându-se în această luptă pe scena politică, în concurență cu toți ceilalți, adică și cu noi cu PNL, a intrat într-o luptă și cu actualul și viitorul președinte al României, dl. Klaus Iohannis, e firesc sa faca ceea ce fac. Din păcate vom avea de suferit cu toții, pentru că foarte mulți oameni așteaptă ca USR și PNL să fie o alternativă viabilă la această dezastruoasă guvernare PSD și ALDE.

In inchierea interventiei telefonice, de la Canal 33, deputatul liberal Ioan Cupsa, a concluzionat: „Dar, indiferent de ce va fi, este totuși o competiție politică, ne vom pansa rănile la sfârșit și vom merge mai departe.

Intrebat de infoBucharest, care credeti ca au fost, totusi, motivele reale ale presedintelui pentru care nu s-a opus numirii ministrilor Manescu si Moga in guvernul Dancila, viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor, a declarat: „Motivul determinant a fost cel de a inlocui doi ministri toxici (Carmen Dan la Interne si Teodor Melescanu la Externe – n.r.), care au adus mari deservicii Romaniei.

Intrebat, in continuare, daca PNL este pregatit pentru alegerile prezidentiale din 10 noiembrie 2019, deputatul Ioan Cupsa ne-a declarat: „Suntem pregatiti, am dovedit acest lucru si in 26 mai, campanie care tocmai s-a incheiat cu victoria noastra. PNL, va folosi toate mijloacele legale pe care le are la indemana pentru a-l sprijini pe candidatul nostru, dl Klaus Iohannis. Oricum, noi suntem pregatiti pentru campaniile si bataliile electorale care vor urma.

Loading

Recommended For You