„Dacă cineva risipește banii publici, nimic nu îi poate da dreptul să vină să ceară bani”, a declarat Ludovic Orban despre Gabriela Firea.

Ludovic Orban

Nu există o bază legală pentru alocarea a 1.5% din PIB-ul României pentru bugetul Municipiului Bucureşti, a declarat, joi, premierul României, Ludovic Orban, într-un interviu la Radio România Actualități.

La propunerea primarului general, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat, în şedinţa de miercuri, proiectul de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri de alocare a 1,5% din PIB al României pentru bugetul Municipiului Bucureşti.

În replică, șeful Executivului a anunțat că nu poate lua din banii „de la locuitori din zone care au nevoie de investiții, pentru a o aloca Bucureștiului, unde fondurile au fost risipite, dând exemplul RADET și STB.

„Răspunsul va suna că nu există o bază legală pentru a acorda o asemenea finanțare. Bucureștiul, regiunea București-Ilfov este printre regiunile bogate ale Europei, cred că e pe locul 9 la nivel european. Bugetul pe București al administrațiilor Bucureștiului este un buget care concurează cu bugetele multor ministere. Dacă cineva risipește banii publici, nimic nu îi poate da dreptul să vină să ceară bani de la bugetul de stat, care bani de la bugetul de stat sunt proveniți din taxele și impozitele plătite de toți cetățenii României și ar fi culmea să luăm bani de la locuitori din zone care au nevoie de investiții, care au nevoie de dezvoltare și să îi dăm pe ce? Pe companiile care nu fac nimic de la nivelul Primăriei Capitalei? Nu putem accepta. Sau pe risipa care a existat pe RADET, pe termie în București sau pe risipa care există la Societatea de Transport București? Nu putem accepta astfel de lucruri”, a declarat Orban.

Citește mai departe pe Digi24

 

Loading

Recommended For You