Daniel Florea isi face campanie online printr-o retea de conturi de facebook false, care propaga si stiri false la adresa contracandidatilor

daniel florea

Site-ul Buletin.de a dat publicitatii un material care deconspira o retea de conturi de facebook false, ce ii face publicitate primarului Sectorului 5,  Daniel Florea. De asemenea, potrivit publicatiei buletin.de aceste conturi promoveaza stiri false despre PNL si USR.

În plină campanie electorală, o rețea de conturi false de Facebook îi fac publicitate primarului Daniel Florea și distribuie zilnic meme-uri, glume, injurii și, uneori, știri false despre PNL și USR-PLUS. Unul dintre aceste conturi a fost înregistrat cu numele fratelui primarului sectorului 5, dar se ascunde în spatele unor poze cu soldați și susține că lucrează la Ministerul Apărării Naționale. Printre mesajele distribuite găsim „peste PNL-isti si peste USR-isti nu turnati beton, ci vitriol” sau comentarii precum „spânzurăte bă bulangiule” cu referință la un presupus fan USR din comunitatea LGBT, scrie Buletin.de Bucuresti.

Feed-ul facebook-ului a mii de cetățeni ai Bucureștiului este împânzit, de la primele ore ale zilei, cu fața primarului Daniel Florea. Stănescu Eugen are grijă de mai bine de o lună să posteze pe grupul „Vecinul din SECTORUL5” poze cu primarul Daniel Florea acompaniate de mesaje precum „Fapte nu vorbe”, „Din Sectorul 5, curat, verde, din ce în ce mai bine” sau „Daniel Florea, mereu alături de oameni!”.

daniel florea conturi false buletin.de
foto: buletin.de

Intrebat de buletin.de, administratorul grupului, Stanescu Eugen, a declarat că face asta din proprie inițiativă.

Pe tot parcursul zilei, conturile false continuă activitatea intensă pe grupul de Facebook care are aproape 1.500 de membri. Paul Dumitru, care folosește poza personajului Jaime Lannister din serialul Urzeala Tronurilor, se ocupă, deseori, de înjosirea competiției: pe o poză în care apare jumătate din fața lui Marian Vanghelie și jumătate din fața lui Cristian Popescu Piedone scrie „incultohoțul criminalus, specia protejată de servicii pentru serviciile aduse”, mai scrie buletin.de

Vlad Matei, soldatul, sau Marian Florea, fratele primarului sectorului 5?

Unul dintre „liderii” rețelei care îl promovează pe Daniel Florea se ascunde în spatele unui cont fals. Vlad Matei susține că lucrează la Ministerul Apărării Naționale și publică deseori poze cu el și cu colegii lui soldați în diverse misiuni.

marian florea
Sursa: facebook

Conform URL-ului, contul de Facebook al lui Vlad Matei a fost înregistrat cu alt username: marian.florea.mfl. Același username este folosit pentru contul de Instagram unde, de data aceasta, apare chiar Marian Florea, și nu un soldat pe nume Vlad Matei. Acest Marian Florea de pe Instagram, adică marian.florea.mfl, apare în două poze de familie postate pe Facebook-ul primarului sectorului 5, Daniel Florea.

La PSD, folosirea conturilor false de facebook, pentru preamarirea candidatului, spre lauda si faima lui a devenit o obisnuinta. sa ne aducem aminte cum, in luna ianuarie a acestui an, jurnalistii de la libertatea au descoperit conturi false care o elogiau pe Firea Gabriela, pe pagina ei de facebook.

 

 

Loading

Recommended For You