De ”Ziua porților deschise” Ministerul Justiției va fi ”condus” de elevi

ministerul_justitiei

În data de 25 octombrie 2019, cu prilejul sărbătoririi Zilei Europene a Justiției, Ministerul Justiției va organiza ”Ziua porților deschise”, eveniment ce are drept scop apropierea generațiilor tinere de actul de justiție și informarea acestora cu privire la drepturile lor, la modul de funcționare al administrației publice, respectiv modul de funcționare a sistemului judiciar.

În cadrul acestui eveniment vor fi organizate activități destinate familiarizării publicului cu mecanismele de funcționare a justiției, și anume: vizitarea sediului ministerului, urmărirea procedurilor interne de lucru și organizarea de întâlniri cu profesioniști ai dreptului.

Cred sincer că implicarea activă a tinerilor poate aduce un suflu nou în administrația publică și pe scena politică. Îmi doresc ca măcar o parte a copiilor care vor trece vineri pragul Ministerului Justiției să revină aici peste ani, ca buni profesioniști și specialiști de care România are atâta nevoie” – Ana Birchall, ministrul justiției.

Astfel, zeci de elevi vor putea experimenta calitatea de demnitar la Ministerul Justiției. Vor putea vedea biroul din care ministrul justiției ia decizii, vor observa cultura organizațională într-o astfel de instituție și vor asista la o lecție de educație juridică predată altfel, precizează MJ într-un comunicat de presă.

Loading

Recommended For You