Diminuări la factura lunii iulie, în zonele din sectoarele 2 şi 3, afectate de furnizarea apei calde sub parametrii normali

bani si facturi

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunță că va acorda diminuări la factura lunii iulie, în zonele din sectoarele 2 şi 3, care au fost afectate de furnizarea apei calde de consum sub parametrii normali.

Diminuările vor fi cuprinse între 16 şi 24 de procente şi vor fi calculate în funcție de perioada și orele de nefuncționare, pentru toate zonele afectate din sectoarele sus-menționate.

Este important de subliniat faptul că pe toată perioada efectuării reviziei la CET SUD (aparținând ELCEN – Ministerul Energiei) alimentarea cu apă caldă a acestor sectoare se face din CET Progresu. Vă reamintim că, Sectoarele 2 şi 3 au devenit o zonă deficitară din punct de vedere al termoficării, după dispariția CET-ului Titan (aparținând Ministerului Economiei) în anul 2012. De altfel, principala cauză a disfuncționalităților care apar în procesul de furnizare a apei calde, pe lângă vechimea magistralelor și starea lor de degradare, este reprezentată de distanța mare de la sursă la consumatorul final.

Menționăm că sistemul centralizat de termoficare a fost proiectat iniţial cu 6 (şase) CET-uri mari, însă 2 (două) dintre acestea, respectiv CET Titan şi CET Pipera, au dispărut în urmă cu mult timp.
În prezent, municipalitatea este la sfârşitul perioadei de contractare a fondurilor europene necesare reabilitării a 200 de kilometri de rețea de termoficare, care după 30 de ani caracterizați de lipsa totală a investițiilor este foarte îmbătrânită și deteriorată.
În paralel cu demersurile necesare obținerii fondurilor nerambursabile, în toată perioada ultimilor patru ani, au fost executate lucrări, care nu au fost făcute timp de 30 de ani. Toate aceste lucrări au fost şi sunt vitale pentru sistemul de termoficare şi care, cu toate neplăcerile cauzate clienților reprezintă singura posibilitate de tehnică de a îmbunătății funcționarea acestui sistem.

Totodată, menționăm că, în cazul în care există situații punctuale unde apa caldă se furnizează deficitar, acest lucru este cauzat de realizarea unor lucrări de reparații la conducte sau a celor pentru remedierea avariilor apărute în sistem.

Vă cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!„, anunță Termoenergetica, printr-un comunicat de presă.

Loading

Recommended For You