DiscoverEU 2020 – permise de călătorie pentru tineri în vârstă de 18 ani pentru a explora Europa în anul 2020

discover-eu

Comisia Europeană a lansat o nouă rundă de înscrieri pentru permisele de călătorie DiscoverEU, care oferă posibilitatea tinerilor de 18 ani să călătorească în Europa, să-și dezvolte cunoștințele și aptitudinile și să descopere diversitatea culturală, precum și valorile comune ale Europei.

DiscoverEU este o experiență de călătorie deschisă tuturor tinerilor europeni cu vârsta de 18 ani, menită să combine călătoriile în Europa cu învățarea. Până în prezent, Comisia Europeană a acordat 50.000 de permise de călătorie prin intermediul a trei runde de înscrieri, la care au participat 275.000 de tineri. Noua rundă de înscrieri va permite altor 20.000 de tineri să beneficieze de aceste permise.

În fiecare an, activitățile DiscoverEU sunt organizate în jurul unei teme specifice legate de prioritățile Uniunii Europene. Tema pentru anul 2019 este „Să învățăm despre Europa”, iar tema pentru 2020 va fi „O Europă verde și durabilă”.

Candidații trebuie să fi împlinit vârsta de 18 ani până la 31 decembrie 2019, trebuie să fie cetățeni ai unui stat membru al UE și să fie dispuși să călătorească între 1 aprilie și 31 octombrie 2020, pentru o perioadă maximă de 30 de zile. Cei interesați să participe se pot înscrie până la data de 28 noiembrie 2019. Informații detaliate în acest sens sunt disponibile aici.

Un comitet de evaluare va analiza cererile de înscriere și va selecta câștigătorii. Candidații vor fi informați cu privire la rezultatele selecției în luna ianuarie 2020.

Loading

Recommended For You