Discuții în USR, după ce un deputat a cerut intrarea la guvernare şi Ministerul Justiţiei

Dan barna

Liderul deputaţilor USR, Stelian Ion, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a propus, în cadrul unor discuţii interne din partid, intrarea la guvernare şi solicitarea portofoliului Justiţiei. Decizia privind condiţiile pe care le va cere USR pentru susţinerea unui nou Guvern va fi luată luni seară.

„Este o dezbatere internă în care am prezentat puncte pentru o asemenea poziţionare, cel puţin pentru solicitarea portofoliului Ministerului Justiţiei, nu pentru mine personal, ci pentru USR. Cred că ar trebui să fim în miezul problemei şi să veghem mai departe la respectarea legii şi la îndeplinirea obligaţiilor asumate faţă de UE. Este un minister cheie în acest guvern şi pe partea de luptă pentru apărarea justiţiei, USR a fost vioara întâi şi s-ar potrivi foarte bine. Sunt argumente pro şi contra”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, Stelian Ion.

Acesta a spus că nu îşi doreşte să conducă Ministerul Justiţiei, fiind dedicat deja candidaturii sale pentru Primăria Constanţa. De asemenea, deputatul a afirmat că o decizie privind această propunere şi condiţiile USR pentru susţinerea unui nou Guvern va fi luată luni seară în cadrul Comitetului Politic al USR.

Liderul USR, Dan Barna, a precizat că va merge marţi la încă o rundă de consultări la Palatul Cotroceni, precizând că Alianţa USR-PLUS a spus constant că va intra la guvernare doar după alegerile parlamentare. El a enunţat şi patru condiţii pentru a vota în favoarea următorului guvern.

Loading

Recommended For You