DNA cere pedepse maxime pentru cei doi pompieri care au fost în control la Colectiv

pompieri colectiv digi24.ro

Pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei riscă fiecare până la 15 ani de închisoare, dacă vor fi găsiți vinovați în dosarul „Colectiv”. Procurorii DNA spun că cei doi știau de faptul că acel club funcţionează fără autorizaţii de securitate la incendiu şi au ignorat acest lucru, relatează digi24.ro

Procurorul de caz de la DNA a cerut în fața instanței „pedepse îndreptate spre maximum” pentru cei doi angajați ai ISU București:

Apreciem că inculpații se fac vinovați de abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale. Vă solicităm să țineți cont de faptul că inculpații nu au recunoscut acuzațiile și nu au dat declarații în fața instanței. Având în vedere urmările produse, vătămări și uciderea din culpă a unor persoane, vă solicităm să dispuneți pedepse îndreptate spre maximum. Vă solicităm să îi obligați pe inculpați să achite costurile intervenției ISU din noaptea tragediei. De asemenea, vă solicităm confiscarea sumei de 62.000 de lei, profitul obținut de Colectiv. Vă solicităm să îi obligați pe inculpați să achite toate daunele morale solicitate de părțile civile.”

Pledoaria procurorului a fost făcută luni, la ultima ședință de judecată a procesului Colectiv. La finalul acesteia, judecătorul poate anunța pedepsele sau va spune pentru când amână pronunțarea sentinței.

Citeste mai departe aici

foto – digi24.ro

Loading

Recommended For You