Doctorul Mircea Beuran a fost demis de la conducerea Clinicii de Chirurgie, din cadrul Spitalului Foreasca

Mircea-Beuran

Ministerul Sănătății a anunțat că l-a demis pe Mircea Beuran din funcția de șef al Clinicii de Chirurgie III ca urmare a datelor raportului cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Floreasca, conform libertatea.ro

”În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că  prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, și decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie III”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății arată că Inspecția Sanitară de Stat a sancționat cu amenzi Spitalul Floreasca pentru neregulile găsite. De asemenea, a fost amendată întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei. Cuantumul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei.

Mircea Beuran ocupa această funcție de aproape 20 de ani.

Citeşte întreaga ştire: Mircea Beuran, demis din funcția de șef de secție. MS: A încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției

foto – viata-medicala.ro

Mai mulți medici de la Spitalul Floreasca anunță că întrerup activitatea ca efect al demiterii lui Mircea Beuran din funcția de șef al secției de Chirurgie.

Medicii spun că acest lucru e inclusiv în interesul pacienților. 25 de medici chirurgi au semnat un comunicat în acest sens.

Ei spun că vor asigura asistența medicală doar pentru urgențe.

Semnatarii spun că nu sunt de acord cu demiterea lui Beuran din funcția de șef al secției de Chirurgie.

Loading

Recommended For You