Doi bărbați au fost reținuți de poliţiştii Capitalei după ce ar fi săvârșit infracțiuni de înşelăciune

catuse

Ieri, 23 iulie a.c., poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au reținut doi bărbaţi bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată, folosirea instrumentelor false și uz de fals.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada  septembrie 2019 – iulie a.c., doi bărbaţi, cu vârste de 38 şi 41 de ani,  la diferite intervale de timp, prin folosirea calităţii mincinoase de reprezentanți ai mai multor firme și prin prezentarea sub identitate falsă, ar fi indus în eroare pe reprezentanții unor societăți comerciale .

Cei doi bărbați ar fi încheiat la sfârșitul anului 2019, contracte de leasing financiar cu o societate, după ce s-ar fi prezentat ca reprezentanți a trei societăți care doresc să achiziționeze autoturisme prin procedura de leasing financiar cu avans zero, prezentând în acest sens documente falsificate, aparent semnate și ștampilate de către reprezentanții legali ai celor trei societăți. Cei doi ar fi intrat prin acest mod  în posesia a două autoturisme.

De asemenea, în perioada iunie – iulie a.c., prin folosirea calității mincinoase de reprezentanți ai unei firme și prin prezentarea sub identitate falsă,  ar fi indus în eroare pe funcționarii din cadrul a trei societăți comerciale și ar fi încheiat contracte, prin care ar fi obținut carduri de combustibil cu plată la termen și   materiale de construcții cu plată la termen, cauzând un prejudiciu total de peste 420.000 de lei.

În cursul zilei de ieri, au fost puse în aplicare 2 mandate de  percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, cei doi bărbaţi fiind conduşi la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria înscrisuri sub semnătură privată, folosirea instrumentelor false și uz de fals.

Facem precizarea că față de cei doi inculpați a fost luată măsura reținerii, urmând a fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Loading

Recommended For You