Doi bărbați au fost reținuți pentru furt dintr-o locuință din Capitală

politia trafic blocat

Poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2,  au reţinut doi bărbaţi, bănuiţi de săvârşirea unei infracţiuni de furt din locuinţă, după ce aceştia ar fi sustras bunuri în valoare totală de aproximativ 300.000 de euro dintr-un apartament din sectorul 2.

În luna noiembrie 2019, Poliţia Capitalei a fost sesizată de un bărbat cu privire la faptul că, persoane necunoscute i-au sustras mai multe ceasuri și bijuterii din locuinţă sa din sectorul 2.

În urma investigaţiilor şi cercetărilor, din datele şi probele administrate  în cauză de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, a rezultat presupunerea rezonabilă că la data 1 noiembrie 2019,  în intervalul orar 12.00-15.00,  doi bărbaţi de 35, respectiv 41 de ani, prin folosirea de chei potrivite ar fi pătruns în locuinţa persoanei vătămate şi ar fi sustras  mai multe ceasuri de lux şi  bijuterii din aur în valoare de aproximativ 300.000 euro.

În cursul zilei de 26 ianuarie, poliţiştii Capitalei au pus  în executare două mandate de aducere emise pe numele celor doi bărbaţi, aceștia fiind opriţi  pe raza municipiului Buzău, în timp ce se deplasau cu  un autoturism spre  un punctul de trecere a frontierei către Republica Moldova.

Cei în cauză au fost conduși  la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale pentru audieri şi ulterior au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2,  sub aspectul infracţiunii de furt calificat.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Inspectoratului  de Poliţie Judeţean Buzău.

Loading

Recommended For You