Doi bărbați din București au fost reținuți pentru infracțiuni de furt din auto, prin metoda „înțepare roată”.

politia text masina

În perioada iulie-octombrie 2020, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au documentat activitatea a doi bărbați suspecți în săvârșirea unor infracțiuni de furt din auto, prin metoda „înțepare roată”.

 La data de 13.10.2020,  au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, la locuințele celor doi bărbați din București, cu vârstă de 63 și respectiv  64 de ani.

Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că cei doi  ar fi  săvârșit  trei fapte de furt, furt calificat și distrugere, în forma a două fapte consumate și o tentativă, prejudiciul total cauzat celor trei persoane vătămate ridicându-se la suma de 9.500 de lei.

În fapt, suspecții ar fi observat persoanele vătămate în zona unor unități bancare, le urmăreau, iar când opreau autoturismele, fie la stop, fie pentru cumpărături, cu un obiect ascuțit înțepau pneul, iar la momentul în care persoana vătămată încerca înlocuirea roții, sustrăgeau valorile lăsate pe scaun sau banchetă.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu cei doi bărbați în stare de reținere.

 Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principi ul prezumţiei de nevinovăţie.

Loading

Recommended For You