Doi tineri reținuți pentru sustragerea unei biciclete în sectorul 4 al Capitalei

Politia_Romana

Marţi, 12 octombrie, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut doi tineri, în vârstă de 19, respectiv 17 ani, bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de furt calificat, după ce ar fi sustras o bicicletă din sectorul 4, anunță Poliția Capitalei printr-un comunicat de presă.

La data menţionată, în jurul orei 4.30, agenţi de siguranţă publică din cadrul Secţiei 16 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat pe o stradă din sectorul 4 un grup de tineri care, prin comportamentul afişat, le-au atras atenţia.

Astfel, cei în cauză au fost identificaţi, în urma investigaţiilor rezultând faptul că bicicleta pe care o aveau asupra lor a fost sustrasă prin tăierea sistemului antifurt cu care era asigurată de gardul unei şcoli.

Tinerii au fost conduşi pentru audieri la sediul secţiei de poliţie, în urma verificărilor reţinându-se în sarcina a doi dintre aceştia comiterea infracţiunii menţionate. Totodată, în apropierea locului unde au fost depistaţi aceştia a fost identificat un bun care ar fi putut fi folosit pentru tăierea sistemului antifurt, ce aparţinea unuia dintre bănuiţi.

Prejudiciul creat a fost restituit persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 16, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faţă de cei doi în cauză fiind dispusă măsura reţinerii.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principi ul prezumţiei de nevinovăţie.” 

Loading

Recommended For You