Dragnea a închiriat avioane private pentru deplasările în Israel și Elveția / Presă

Social-democrații au probleme să justifice în fața Curții de Conturi sumele plătite pentru avioanele private închiriate pentru Liviu Dragnea și echipa lui, anunță Europa Liberă.

Peste 96 milioane de lei (aproape 20,5 milioane euro) a primit PSD de la bugetul de stat în 2018.

Peste 500.000 de lei (aproape 106.000 euro) au fost alocați de social-democrați pentru închirierea avioanelor folosite pentru zboruri externe, relatează Europa Liberă.

Modul de acțiune al lui Liviu Dragnea se poate observa analizând Raportul Curții de Conturi, documentele oficiale ale Camerei Deputaților și facturile prezentate de PSD.

Astfel, în timp ce Camera Deputaților anunța că toate cheltuielile legate de deplasările externe ale fostului lider PSD erau suportate de instituție, simultan social-democrații încheiau contracte cu o firmă pentru a închiria avioane private de la Țiriac Air.

Toate datele arată că traseul avioanelor închiriate se suprapunea cu vizitele externe ale lui Liviu Dragnea. Pe listă s-au aflat țări precum Israel, Elveția sau Estonia, în care fostul președinte al Camerei Deputaților ajungea mereu în calitatea sa oficială. În acele state, ajungeau însă și aeronavele plătite de PSD cu banii publici.

irina-dragnea-elvetia

Irina Tănase a pus poze pe Instagram cu imagini dintr-o renumită firmă de ceasuri de lux din Elveția, însoțită de Liviu Dragnea

PSD refuză să spună dacă Liviu Dragnea, prietena sa, consultanți sau alți oficiali social-democrați se aflau în acele avioane private pe care le închiria. Totul este ținut la secret, deși banii folosiți sunt publici.

Europa Liberă a dezvăluit în exclusivitate că PSD a cumpărat pachete turistice de aproape 200.000 de euro în 2018.

Peste 500.000 de lei (aproape 106.000 euro) au fost alocați de social-democrați pentru închirierea avioanelor folosite pentru zboruri externe. Contractele nu sunt încheiate direct de PSD cu firma de transport aerian, ci sunt intermediate de SC Ber’s New Solution SRL. Firma apare ca fiind specializată în curățenie, neavând în portofoliu vreo legătură cu intermedierea serviciilor de transport extern.

Citește articolul integral pe Europa Liberă

foto – click.ro

Loading

Recommended For You