Duminică, 22 decembrie 2019, a avut loc un marș în memoria celor care au murit la Revoluție

original_marsul_memorial_22_decembrie_1989_suntem_alaturi_de_ei!

În memoria celor mai bine de o mie de victime, mai multe organizații non guvernamentale, cu sprijinul Guvernului, a organizat duminică un marș la care au fost chemaţi bucureștenii care vor să aducă un omagiu eroilor martiri, relatează Digi24.

Sute de persoane au pornit, duminică seara, în București, într-un marș de comemorare a eroilor Revoluției, manifestarea având loc sub sloganul „Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alături de ei!”, potrivit organizatorilor.

„Noi sărbătorim libertatea, dar ei comemorează pierderea celor dragi. Pe 22 decembrie 1989 noi ne-am câștigat libertatea. Dar tot pe 22 decembrie 1989, și în zilele dinainte și de după, mii de familii și-au pierdut părinții sau copiii, soții sau soțiile, frații sau surorile. Aceste familii au rămas fără oameni dragi pentru ca noi să avem libertate”, conform organizatorilor.

Oamenii s-au strâns, duminică, de la ora 16:00, în Piața Victoriei. După ora 17:00, ei au plecat în marș spre Piața Universității, locul unde vor ține un moment de reculegere.

Mai mulţi participanţi au împărţit celor prezenţi în piaţă baloane albe pe care este scris „Libertate” şi scandează „Cinste lor, eroilor!”.

În fruntea coloanei se află un banner inscripţionat cu mesaje scandate care amintesc de evenimentele petrecute în urmă cu 30 de ani: „Noi suntem poporul/Jos cu dictatorul!”, „Libertate te iubim/Ori învingem ori murim!”, „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”, „Soldaţi, soldaţi/Pe cine apăraţi?”.

Președintele Klaus Iohannnis și premierul Ludovic Orban au depus, duminică seara, candele la monumentul din fața Ministerului Afacerilor Interne. Alături de ei au mai aprins lumânări miniștrii Apărării și Internelor, Nicolae Ciucă și Marcel Vela.

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a fost unul dintre cei care au dat citire, duminică seara, numelor eroilor morți în timpul Revoluției din 1989.

 

 143 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...