ELCEN anunță că avaria la CTE Grozăvești a fost remediată

elcen
libris.ro

Echipele ELCEN au remediat problemele de sâmbătă seară, iar consumatorii din sectoarele 1 și 5 au apă caldă și căldură la parametri optimi, conform informațiilor prezentate de ELCEN.

Electrocentrale București anunță că avaria s-a produs din cauza degradării sistemului și, fără investiții, riscul de situații similare crește.

„Ca urmare a incidentului produs pe 23.11.2019, la CTE Grozăvești, din pricina unei fisuri survenite la un cazan din incinta centralei, echipele de reparații ale ELCEN au intervenit prompt pentru a se reveni cât mai repede la parametrii de funcționare optimi. Astfel, pe timpul nopții,s-a reușit îmbunătățirea considerabilă a parametrilor de livrare a energiei termice, astfel încât, la această oră, necesarul de sarcină termică este acoperit.

În acest moment, temperatura agentului termic livrat este foarte aproape de comanda RADET, adică aprox. 82°C față de solicitarea de 88°C-94°C. De asemenea, datorită intervenției prompte a echipelor noastre, am reușit să acoperim în totalitate la această oră necesarul de Gcal solicitat de RADET.
Incidentul de ieri de la CTE Grozăvești a condus pentru câteva ore la o diminuare cu aprox. 30 de Gcal din totalul de cca. 800 Gcal solicitat prin comanda RADET, așadar efectele produse au fost minime și au putut fi rapid rezolvate prin reacția imediată a echipelor noastre.
Menționăm că centralele noastre pot asigura rezerva de sarcină termică în eventualitatea producerii unui incident cum este cel din CTE Grozăvești, însă un aspect semnificativ îl constituie capacitatea rețelei de termoficare aflată într-o stare tehnică precară de a prelua necesarul de energie termică aferent centralei în aria celorlalte CTE-uri ale ELCEN.

Ceea ce e important de subliniat și dorim ca opinia publică să știe pentru a fi corect informată, este faptul că CTE Grozăvești a fost construită în anul 1964. Alte două centrale aparținând ELCEN (CTE București Sud și CTE Progresu) sunt, de asemenea, vechi de peste 40 de ani și neperformante, din pricina lipsei de investiții absolut necesare. Incidentul de din data de 23.11, de la CTE Grozăvești este rezultatul degradării continue determinate de lipsa de finanțare și de investiții. O singură centrală din cadrul ELCEN este modernizată –CTE București Vest, cu punere în funcțiune în 2009.”, anunță ELCEN într-un comunicat.

Loading

Recommended For You

loading...