ELCEN o contrazice pe Gabriela Firea și explică de ce Sectoarele 2 și 3 au rămas fără căldură

calorifere

Societatea Comercială Electrocentrale București o contrazice pe Gabriela Firea, în ceea ce privește cauza pentru care locuitorii din Sectoarele 2 și 3 nu au apă caldă și căldură, anunță biziday.ro

Primarul Gabriela Firea a anunțat, inițial pe Facebook că depune plângere pentru sabotarea sistemului de termoficare deoarece angajații ELCEN ar fi efectuat în mod intenționat o avarie gravă, unde „s-a greșit cu 20 de grade mai mult”.

Acest lucru a dus la oprirea apei calde și a căldurii în Sectoarele 2 și 3, fiind afectate 300 de blocuri.

„PMB încearcă să arunce vina pe Elcen pentru avariile din curtea proprie (Termoenergetica) și pentru lipsa căldurii și a apei calde la consumatori”, anunță Elcen, printr-un comunicat.

Problema a apărut din cauza avariilor rețelei de termoficare, aflată în responsabilitatea Primăriei, nu din cauza creșterilor de temperatură. Aceste creșteri au apărut la peste zece ore (la ora 08:45) după avarie (ora 22:40), subliniază ELCEN, care mai adaugă că sistemul este în prag de colaps.

„În primul rând, este foarte important ca opinia publică să beneficieze de informații corecte, reale, și, mai ales, scoase din sfera oricăror atacuri de natura politică lansate de primarul Municipiului București pentru a specula anumite momente politice și pentru a deturna, în mod repetat, atenția de la situația gravă în care se află sistemul de termoficare din București din pricina dezinteresului și incompetenței Primăriei Capitalei de a gestiona un sistem de o asemenea anvergură socio-economică. Menționăm că orice atac de natură politică pe subiectul termoficării din Capitală nu rezolvă situația, ci o agravează”, mai arată sursa citată.

IMPORTANT:
Locuitorii din sectoarele 2 și 3 nu au apă caldă și căldură din cauza avariilor de pe rețeaua de termoficare aflată în responsabilitatea PMB și nu a unei creșteri tranzitorii de temperatură, așa cum a insinuat Gabriela Firea într-o postare în spațiul public.

În ciuda afirmațiilor tendențioase ale Primarului Capitalei, Gabriela Firea și a încercărilor disperate de a găsi un vinovat pentru situația dezastruoasă în care se află sistemul de termoficare, angajații ELCEN, în colaborare cu angajații Termoenergetica, au făcut tot ce-au putut pe tot parcursul nopții și în cursul zilei de astăzi, pentru ca situația să nu scape de sub control.

Ceea ce omite să sublinieze Primarul Capitalei, în mod intenționat, este faptul că sistemul de termoficare din București aflat în grija Primăriei Municipiului București este în prag de colaps, că țevile sunt vechi și ruginite, iar pierderile de apă caldă pe rețea sunt imense. Din această cauză, avariile sunt din ce în ce mai dese, iar riscul unui colaps total e tot mai aproape de realitate. Doamna Primar mai omite să afirme că sunt necesare eforturi uriașe pentru a menține sistemul pe linia de plutire în situația dezastruoasă în care a ajuns.

Citește articolul integral

Loading

Recommended For You