ELCEN reactioneaza la afirmatiile facute seara trecuta, 26.11.2019, de primarul General al Capitalei, legate de furnizarea agentului termic

firea-cruciulita

ELCEN oferă un punct de vedere oficial referitor la afirmațiile primarului Capitalei, Gabriela Firea, în legătură cu avaria de la CTE Grozăvești produsă în data de 23 noiembrie a.c, printr-un comunicat.

 

Ca urmare a comentariilor făcute în spațiul public de primarul Capitalei, Gabriela Firea, referitoare la furnizarea agentului termic, conform cărora ” RADET nu a avut avarii, doar ELCEN”, dorim să facem următoarele precizări:

-Așa cum am informat deja în mod transparent, incidentul(nu a fost vorba de o explozie) care s-a produs la CTE Grozăvești în data de 23.11.2019 a determinat livrarea, pentru un interval de 6 până la 8 ore, a unor temperaturi mai mici ale agentului termic față de cele comandate de RADET. Pentru o mai bună înțelegere, pentru doar câteva ore, s-a produs o diminuare cu aprox. 30 de Gcal din totalul de cca. 800 Gcal solicitat prin comanda RADET, așadar un procent de aprox. 3%.

-Parametrii de livrare a energiei termice s-au îmbunătățitconsiderabil încă din noaptea respectivă ca urmare a intervenției prompte a echipelor operative ale ELCEN.

-Duminică, 24.11, necesarul de sarcină termică era deja acoperit, astfel încât efectele produse și resimțite au fost minime.

-FOARTE IMPORTANT DE REȚINUT CĂ ACESTE EFECTE AR FI FOST NULE DACĂ REȚEAUA DE TERMOFICARE AFLATĂ ÎN RESPONSABILITATEA PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI BUCUREȘTI AR FI AVUT CAPACITATEA TEHNICĂ DE A PRELUA NECESARUL DE ENERGIE TERMICĂ AFERENT CTE GROZĂVEȘTI ÎN ARIA CELORLALTE CENTRALE.

Din păcate, rețeaua de termoficare se află într-o stare avansată de deteriorare și nu permite efectuarea manevrelorde preluare a sarcinii termice, deși centralele ELCENau capacitatea de aasigura rezerva necesară, așa cum a fost cazul și în această situație. Este esențial ca informațiile lansate în spațiul public să nu denatureze realitatea și să nu abată atenția de la problemele reale de la nivelul rețelei.”

Loading

Recommended For You