Elefant.ro, amenda pentru trimitere de mesaje comerciale fara acord

anspdcp

Retailerul online elefant.ro a fost amendat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru incalcarea legii nr. 506/2004, dupa ce a transmis mesaje comerciale prin mail si nu a dovedit ca avea acordul celor pe care ii contacta astazi.

Practic, autoritatea a transmis ca Elefant Online S.A. „nu a facut dovada obtinerii consimtamantului prealabil expres si neechivoc pentru transmiterea de mesaje comerciale prin e-mail incalcandu-se dispozitiile referitoare la comunicarile nesolicitate prevazute de art. 13 alin. (1) lit. q) din Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice”.

Astfel, retailerul a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 10.000 de lei.

Autoritatea Nationala de Supraveghere a aplicat sanctiunea ca urmare a unei plangeri prin care se reclama faptul ca operatorul Elefant Online S.A. a transmis petentului mesaje comerciale nesolicitate pe adresa de mail a acestuia fara consimtamantul sau. Astfel, desi petentul se dezabonase atat pe site-ul operatorului, cat si prin linkurile de dezabonare din newslettere, acesta a continuat sa primeasca din partea Elefant Online S.A. mesaje comerciale nesolicitate pe adresa sa de e-mail.

sursa: wall-street.ro

Loading

Recommended For You