„Elicopterele SMURD vor efectua intervenții și noaptea” anunță ministrul de Interne

vela marcel

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat, luni, că aeronavele SMURD vor putea efectua intervenții atât ziua, cât și noaptea, după ce patru piloți în rezervă au acceptat să revină în sistem pe posturile de comandant de aeronavă, conform Digi24.

Astfel, 6 aeronave vor fi disponibile în România.

Am luat legătura cu piloți rezerviști care au ieșit la pensie odată cu legea care a deschis ușa foarte larg pentru angajații Ministerului și au accepat să revină în sistem”, a anunțat ministrul de Interne.

Potrivit lui Marcel Vela, este vorba despre 4 piloți care vor prelua posturile de comandant pe aeronavă SMURD.

Elicopterele SMURD din Iași, Arad, Craiova și Constanța să poată executa misiuni de noapte pentru salvarea pacienților sau a celor accidentați. În acest moment, putem anunța cetățeni că în acest semestru vor opera și cele 4 elicoptere de pe aeroport către aeroport. Pe lângă cele din Târgu Mureș și București, iată că vom avea 6 aeronave disponibile pentru a acoperi teritoriul României”, mai explică Marcel Vela, potrivit Mediafax.

Ministrul anunță că va propune o inițiativă legislativă astfel încât toate orașele si municipiile din România să-și poată amenaja locuri de aterizare și decolare autorizate.

Să corespundă tehnic inclusiv pentru decolări și aterizări de noapte, astfel încât tot ce ține de sistemul de urgență să fie aproape de cetățean”, mai punctează ministrul.

Loading

Recommended For You