Facebook a primit o amenda uriasa. Cinci mld. de dolari pentru nerespectarea intimitatii utilizatorilor sai

facebook zuckerberg

Amendă uriașă pentru Facebook, în Statele Unite: gigantul IT a fost amendat cu cinci miliarde de dolari, pentru că nu a respectat intimitatea utilizatorilor săi. Autoritățile americane susțin că Facebook și-a înșelat clienţii când le-a promis că le protejează informațiile personale.

În afara penalizării, guvernul american a cerut înființarea unui comitet independent pentru protejarea vieții private. Prin urmare, Mark Zuckerberg nu va mai deține controlul absolut asupra deciziilor legate de confidențialitatea utilizatorilor.

Facebook a fost de acord să creeze un departament care să se ocupe de confidențialitatea utilizatorilor și să protejeze datele personale ale utilizatorilor în mod corespunzător, potrivit unor surse anonime citate de Reuters. Gigantul american încearcă acum să soluționeze acuzațiile protrivit cărora a compromis intimitatea utilizatorilor, făcând publice datele lor personale – celebrul caz Cambridge Analytica. De asemenea, Facebook este acuzată că nu a furnizat informații suficiente pentru aproximativ 30 de milioane de utilizatori despre un instrument de recunoaștere facială.

Sursa: Digi24

Loading

Recommended For You