Firmă a Primăriei Capitalei cheltuie 520.000 euro pe 15 BMW-uri electrice pentru un „business” cu rezultate ţinute la secret

BMW-electrica-Compania-Municipală-Managementul-Transportului

O firmă înfiinţată de Primăria Capitalei – Compania Municipală Managementul Transportului – a cheltuit peste o jumătate de milion de euro pentru achiziţionarea a 15 autoturisme BMW i3, 13 dintre ele fiind date înspre închiriere. Compania refuză să dezvăluie ce profit a făcut din această afacere, potrivit G4Media.ro.

Compania Municipală Managementul Transportului SA, înființată de Primăria București a cumpărat 15 maşini electrice BMW i3, iar pe 13 dintre ele le-a scos la închiriere cu aproape 100 lei pe oră. Profitul încasat? Strict secret.

2.400.000 lei (520.000 euro) fără TVA. Atât a plătit Compania Municipală Managementul Transportului pe 15 maşini electrice BMW i3 monitorizate prin GPS. Licitaţia a avut loc în luna mai a anului trecut şi a fost câştigată de firma Auto Cobălcescu SRL.

Din cele 15 maşini, doar 13 pot fi închiriate de către bucureşteni prin intermediul aplicaţiei bcr-ego.ro. Prima jumătate de oră costă 55 lei, iar pentru fiecare minut ulterior se plăteşte 1,3 lei. Adică 94 lei/h. Cei care vor să plătească un tarif mai mic sunt condiţionaţi de plata cu un card bancar BCR George: 35 lei pentru primele 30 de minute şi 25 lei pentru fiecare interval de 30 de minute ulterior.

Deşi G4Media.ro a cerut firmei să comunice care este câştigul adus la bugetul local prin această afacere, Compania Municipală a evitat să ofere unele răspunsuri şi s-a limitat în a transmite doar următoarele informaţii: “Costul închirierii unei maşini este cel practicat de aplicaţia BCR ego, însă închirierea nu este condiţionată de posesia unui card BCR, orice conducător auto ce posedă un card bancar poate închiria autoturismele care sunt disponibile 24/24, 7/7”.

Compania Municipală Managementul Transportului este una dintre cele 22 de companii municipale căreia Curtea de Apel Bucureşti i-a anulat hotărârea de înfiinţare. În mai 2019, firma avea 35 de angajaţi şi prognoza ca până la finalul anului să aibă 87. De asemenea, în 2018, firma a înregistrat pierderi de 370.000 euro (1,7 milioane de lei), relatează epochtimes-romania.ro

De asemenea, pe site-ul său oficial, firma şi-a declarat ca obiectiv faptul că doreşte să efectueze “toate demersurile pentru identificarea problemelor actuale ale sistemului de transport public din Municipiul Bucureşti şi de a implementa soluţii rapide şi eficiente pentru eliminarea acestora”.

UPDATE: Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat luni, la o zi după apariția articolului, că a cerut de la companie un raport legat de de profiturile înregistrate în urma inchirierii acestor masini electrice. În ceea ce privește cele două mașini cumpărate, dar care nu au fost date spre închiriere, Firea a spus că ”au fost acordate unor subordonate ale Primăriei Capitalei din domeniul sănătății și asistenței sociale”.

Articolul integral poate fi accesat aici.

foto – Flota de maşini electrice de la Compania Municipală Managementul Transportului (g4media.ro)

 

Loading

Recommended For You